Известие

Collapse
No announcement yet.

Здравейте и от мен :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте и от мен :)

Казвам се Наско и от 2 седмици съм горд собственик на АР 166. Купих я от я човек ,който я е карал от 2006г. в БГ. Колата след технически преглед е в да не кажа в перфектно , но почти в перфектно състояние от към окачване и двигател. Довечера ще сложа и малко снимки, но имам и въпроси и се надявам да помагате.
    Last edited by Neo_fun; d.m.y г., 15:29.
    Най-богатите хора - това са пушачите, пияниците и автомобилистите. Колкото и да им качваш цените, те пушат, пият и карат.

Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2001г. 140 к.с.

Проблем 1-ви

Закупих Алфата с ксенон, но докато висеше по сервизи и нзн. още къде не ми се наложи да карам по тъмно...до онзи ден. Та светят тия крушлета ма отпред тъмница. Та въпросът ми е кой разбира от ксенони в София.
    Last edited by Neo_fun; d.m.y г., 15:29.
    Най-богатите хора - това са пушачите, пияниците и автомобилистите. Колкото и да им качваш цените, те пушат, пият и карат.

Comment

Първоначално публикувано от Neo_fun Покажи съобщение
      Закупих Алфата с ксенон, но докато висеше по сервизи и нзн. още къде не ми се наложи да карам по тъмно...до онзи ден. Та светят тия крушлета ма отпред тъмница. Та въпросът ми е кой разбира от ксенони в София.
      Тук работата няма да е за разбирачи на ксенон, а на фарове за 166. Колега тук има тонове теми за фаровете, ако не намериш предполагам колегите ще те упътят. Не се притеснявай, като се регулират светят перфектно , ако са здрави.
      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Колега честито и много безаварийни. Малките проблемчета се решават с повече търсене по темите или с питане тук или колеги които познаваш.
        Та фаровете първо провери дали са правилно регулирани. Ако са провери какво е състоянието на рефлекторите - има доста изписано за тях в темите.
        sigpic
        Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
        АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
        АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Благодаря за пожеланията

Ами какво да Ви кажа, аз малко със смесени чувства я купих ,всички казват италианка била дрън-дрън, но усещам че се привързвам към нея все повече от ден на ден. За тия ксенони ми препоръчаха реглаж да направя при някой си Оги, под моста Чавдар (София). Но ако кажете някой препоръчан сервиз, ще ида там. Също ме интересува и къде могат да закачат компютъра да се види има ли грешки, изчистват ли се и горе долу какви пари ще ми струва. Аз досега такъв автомобил не съм карал (компютри, навигации, ксенони) и съм малко лаик откъм поддръжка къде , що, как.

---------- Post added at 11:42 ---------- Previous post was at 11:32 ----------

Чудя се да питам ли изобщо,че както се казва колкото хора и толкова мнения ...!?!?
          Първо извънградско каране, 10 км от софия, светва черваната лампа с нарисуван двигател, турбината изключи, след 50 м колата угасна. След 5 мин престой на аварийки и 3 неуспешни опита да заплаи, врътнах ключа и вс беше ОК. Вярно че инцидента стана преди да сменя консумативите, но се чудя опасно ли е и изобщо има ли нещо общо с това за обслужване ли е била или не. Стария собственик ми каза че имало 1000 км до обслужване , но аз предпочетох като всяка друга кола, която съм имал преди, след като я закупя да си я обслужа и да знам кога , къде, какво.

Comment

Първо честито!
            Но ми е малко странно,как си я купил,а не сте я чели!
            Погледни във форума има клубни сервизи,което може да ти спести средства и много нерви!

Comment

Ами какво да Ви кажа, аз малко със смесени чувства я купих ,всички казват италианка била дрън-дрън, но усещам че се привързвам към нея все повече от ден на ден. За тия ксенони ми препоръчаха реглаж да направя при някой си Оги, под моста Чавдар (София). Но ако кажете някой препоръчан сервиз, ще ида там. Също ме интересува и къде могат да закачат компютъра да се види има ли грешки, изчистват ли се и горе долу какви пари ще ми струва. Аз досега такъв автомобил не съм карал (компютри, навигации, ксенони) и съм малко лаик откъм поддръжка къде , що, как.

---------- Post added at 11:42 ---------- Previous post was at 11:32 ----------

Чудя се да питам ли изобщо,че както се казва колкото хора и толкова мнения ...!?!?
              Първо извънградско каране, 10 км от софия, светва черваната лампа с нарисуван двигател, турбината изключи, след 50 м колата угасна. След 5 мин престой на аварийки и 3 неуспешни опита да заплаи, врътнах ключа и вс беше ОК. Вярно че инцидента стана преди да сменя консумативите, но се чудя опасно ли е и изобщо има ли нещо общо с това за обслужване ли е била или не. Стария собственик ми каза че имало 1000 км до обслужване , но аз предпочетох като всяка друга кола, която съм имал преди, след като я закупя да си я обслужа и да знам кога , къде, какво.
              кажи каква е колата? И най-вероятно е пренадуло турбото но може и друго да е... 2,4 но кой мотор е
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

за модела

модела е 166 2.4 JTD, знам че трябва да го напиша в подписа ма още се уча да пиша във форуми
                Last edited by Neo_fun; d.m.y г., 15:28.

Comment

модела е 166 2.4 JTD, знам че трябва да го напиша в подписа ма още се уча да пиша във форуми
                  Качи я на диагностика и там ще си каже какво и е. Тази лампа обикновено съобщава немного приятни неща по двигателя. Дано при теб да е светнала заради грешка. Хубаво е да напишеш и конете 136;140;150;175 и т.н. предполагам, че щом е 2001г е 136к.с. Както ти е писал колега може да е от турбото, но може да е инжекциона, може да е дюза, може да е датчик. А може да е и много лаишко свършила нафта. Най точно казва диагностиката.
                  sigpic
                  Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                  АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                  АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Пак съвет търся

та значи... халогените си светят, НО само като държа копчето натиснато, предполагам че е реленцето но къде да го търся ?!?!?

Comment

та значи... халогените си светят, НО само като държа копчето натиснато, предполагам че е реленцето но къде да го търся ?!?!?
                      Релето за халогените се намира в блока с релета и предпазители в предната част на левия калник. Но едва ли в него е проблема.
                      Това като натиснеш бутона, да задържи командата, се реализира от зелената кутия под волана от дясната страна на таблото с предпазителите. Това е което наричаме "клюкарка" (модул M45).
                      Най-лесно е, ако можеш да пробваш с друга такава.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Помагаайте колеге !!!!

Колеги, онзи ден тръгвам за работа и О чудо. Колата взе сама да си подава газ. Качихме я на компютър и се оказа фаталния потенциометър на газта, и не е нито хлабава букса , нито нещо друго хлабаво, ами си иска нов. Сега ми кажете какво да правая. От 20 магазина събрах информация за цената му и е почти колкото цялата кола. Май ще я предам в някоя морга, ще се имунизирам срещу италянки и повече никога, никога няма да погледна такава. Само за справка, на Мерцедес СЛК 2005 год.същото устройство е 200 лв. в Балкан Стар !!!!!!!!!!!!!!

Comment

Колега ти тая кола закачи ли я на диагностика преди да я купиш? Ако не си може да значи си си сложил таРАлежжж в гаштитее!!!!НЕдей така попаднал си на нечитав екзепляр,а не че италианските автомобили са ти виновни!!! Карал съм много коли от Жигула до мерцедес s-класа,порше панамера, бмв 2012, но откакто си купих италианската бричка просто съм много щастлив!!! Само консумативи и Убава нафтица и Заспива!!!Всичко е късмет!!Дано да я оправиш тая 166-ца,че да и се радваш истински!!

Comment

Колеги, онзи ден тръгвам за работа и О чудо. Колата взе сама да си подава газ. Качихме я на компютър и се оказа фаталния потенциометър на газта, и не е нито хлабава букса , нито нещо друго хлабаво, ами си иска нов. Сега ми кажете какво да правая. От 20 магазина събрах информация за цената му и е почти колкото цялата кола. Май ще я предам в някоя морга, ще се имунизирам срещу италянки и повече никога, никога няма да погледна такава. Само за справка, на Мерцедес СЛК 2005 год.същото устройство е 200 лв. в Балкан Стар !!!!!!!!!!!!!!
                            Втора ръката бе пич. От всяко JTD става.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

то ясно че ще е 2ра ръка

на 1 място мепитаха за номера на датчика че били 2 номера, аз как да го видя.Обадих се при вносителя не давали такава информация . Нзн.какво да направя ?

Comment

Working...
                              X